Hermed følger del 2 af beretningen om min indvielsesrejse til Peru.
Den 15. september 2017 havde vi nogenlunde vænnet os til højden, da Don Juan Nuñez del Prado og hans søn Ivan ankom til Cusco.
I de følgende 10 dage skulle vi gennemgå en såkaldt Hatun Karpay lloqe – en række af indvielsesceremonier, som skulle være med til at vække vores venstre side (lloqe betyder venstre), som omhandler vores intuitive kræfter og kompetencer og dermed vores personlige kraft. Vi skulle således igennem massevis af dybe og intense ceremonier og indvielser. Som nævnt tidligere, vil jeg ikke gå dybt ind i, hvordan hver enkelt ceremoni foregår, men evt. interesserede vil kunne læse meget mere i den bog, som jeg har planlagt at få udgivet.
Det første sted, hvor vi skulle starte indvielsesrækken, var i Betlehem Kirken – En smuk, stilfuld og ren kirke. Jeg tror, at man skal være særdeles hårdfør for ikke at blive påvirket af stemningen og energierne her. Med det samme jeg satte mig på en kirkebænk, faldt der en meditativ ro over mig, så det var nemt at udføre ceremonien.
Vi skulle være her allerede kl. 7 og morgenen. Det var ikke fordi, der var mange i kirken, men de, som var til stede var til gengæld særdeles dedikerede. Vi havde da også fået strenge instrukser om, at vi ikke måtte tage vores mishaer frem i kirken, men foretage det ceremonielle diskret indeni os selv. Det er jo stærkt katolske troende, som møder op der, så det skal respekteres. Den gamle katolske præst fumlede lidt med skrifterne, men fik heldigvis hjælp af sin yngre assistent, så det gik. Men vi kunne alligevel ikke helt lade være med at trække lidt på smilebåndene.
Dagen fortsatte med ceremonielle indvielser – bl. a. i Tipon, hvor der er 7 kilder, som vi skulle forbinde os med. Hver af de 7 kilder var placeret på et plateau, så vi til sidst endte højt oppe og skulle forbinde os med niveau 7.
Selve det at skulle “rejse” (vandre) fra niveau til niveau henførte mig i en speciel stemning. At gå i “fodsporene” på alle de andre mange pilgrimme, som har vandret her gennem flere århundreder. Måske er jeg skør – eller måske skal man have været der selv for at forstå det.
Den samme aften skulle vi møde op i hotellets pavillon, hvor vi mødte Ricardo – en paqo på 4. niveau fra Q’ero, som Juan og Ivan kender. Han lavede en energifyldt og højtidelig despacho udaf cocablade, slik, alkohol, glimmer og andre ingredienser for hele vores gruppe. Vi skulle bl. a. hver især blæse vores tre personlige styrker ind i 3 cocablade: Llanqay, Yachay og Munay (Fysisk styrke, mental styrke, hjerte/kærlighedsstyrke). Så lagde Ricardo “vores” blade ned sammen med de andre cocablade og blæste vores navn ned i despachoen sammen med velsignelser. Herefter skulle turen til Peru for gruppen og den enkelte blive lykkebringende.
Det blev en særdeles smuk despacho, som Ricardo lagde en masse energi ind i. Da despachoen var færdig og alle Apu’er, og paquarinaer var tilkaldt og havde drukket en skål – dels i pisco – dels i rødvin (de åndelige hjælpere i Peru elsker spiritus og lækkerier som chips og chokolade), blev den pakket ind i smukt gavepapir med hjerter på og endelig i et mishaklæde.
Herefter gav Ricardo os hver en kraftig healing og rensning med sin misha og den sammenpakkede despacho. Jeg tror, at det bragte tårerne frem hos de fleste. Måske var det også derfor, at vi alle havde lyst til at købe armbånd og mishaklæder af ham bagefter. 🙂
Som traditionen foreskriver brændte Ricardo til allersidst despachoen. Heldigvis havde hotellet en velegnet pejs til det formål. Det var ligesom ikke helt passende med et lejrbål midt på gulvet. 🙂
Næste dag besøgte vi et det hellige fristed (sanktuarium) Wanka, hvor vi bl. a. skulle modtage healing fra de hellige kilder. Vejen der op var fyldt med andre rejsende med samme mål. Biler i en kilometer lang kø, som på dyttede utålmodigt af hinanden, selvom det var temmelig klart, at det ikke ville hjælpe. Dette betød, at vi måtte lade bussen blive stående og gå resten af vejen op.
Mange peruvianske familier langs med vejkanten solgte sweatre, smykker og stegte marsvin. Ja, du læste rigtigt. Stegt marsvin er efter sigende en delikatesse på det peruvianske menukort. (Desværre var jeg kun modig nok til at spise lama).
Måske de også serverede et par af deres 4000 forskellige kartoffelarter. Ja – du læste rigtigt. Der findes faktisk 4000 forskellige kartoffelarter i Peru. Det var da også netop i Andesbjergene i Peru, at de første kartofler blev fundet. Jeg nåede at smage en 5-6 forskellige slags under mit ophold, så jeg har stadig nogle tusinder at glæde mig til. 🙂
Efter at have modtaget healing fra kilderne, mødte vi det hellige træ, som var “selvskabende” på alle planer. Dette skulle vi forbinde os til og opnå de samme egenskaber som træet. Træet var stort og prægtigt og på en eller anden måde “tillidsskabende”, så det var en let opgave. Jeg gik helt hen til træet og lagde min pande mod stammen. Wow…..!
Vi fik herefter besked på at samle 7 sten, som vi skulle lægge fra os ved 7 forskellige kors. Vi skulle gå fra kors til kors med en sten mod vores cosco (ca. solar plexus/navleområde). Ved dette fyldte vi stenen med en af vores dårlige personlige egenskaber, hvorefter vi lagde stenen (og den dårlige egenskab) fra os ved korset og tog den næste sten, som vi gjorde det samme med. Og ja – dyngerne ved de 7 kors talte deres eget sprog.
Inden vi til allersidst forlod dette sted, brændte vi stearinlys af – hver symboliserende et ønske. Lysene og vi selv var forinden blevet velsignet via en hellig sten, som vi havde stået i kø for at røre ved via et hul i væggen inde i selve klostret. Der var en særlig stemning og samhørighed omkring vores stearinlysafbrænding. Alle sad vi i tavshed og betragtede lysene, indtil de slukkedes.
De følgende dage var fyldt med gode energifyldte ceremonier og indvielser, som virkelig løftede mig op og fik mig til at føle hele mig. Bl. a. var der et sted, hvor der var et kvindeligt og et mandligt tempel liggende lidt forskudt fra hinanden. Her var der en hel særlig energi, som jeg allerede fornemmede fra bussen (ja – ja – jeg ved godt, at det lyder mærkeligt). Jeg følte, at jeg havde været før på netop dette sted.
Det blev kun understreget af besøget hos Amaru – vores skjulte kraft-hjælper fra underverdenen – en anakonda. Anakondaen (Amaru) er også symbolet på vores personlige power og kreative power. Udover at benytte en anakonda (Amaru) på de indre planer i forskellige farver – benyttes den fysiske levende anakonda som en slags “vagthund” for nogle familier i Peru. Ivan fortalte om store anakondaer, som ligger i haverne og vogter deres familier og leger med børnene.
På dette hellige slangested var der et Amaru hovede, som vi hver i sær skulle placere os under for at forbinde os med med vores Amaru. Jeg må sige, at dette var særdeles overbevisende for mig. Jeg mistede helt kontrollen over min egen krop, som begyndte at ryste. Den højre hånd stak ud til siden og vibrerede kraftigt – som om jeg vinkede. Stor (og lidt mærkelig) oplevelse, som havde så stor effekt på mig bagefter, at jeg kom til at græde.
I næste uges blog fortæller jeg 3. del af min eventyrlige indvielsesrejse til Peru – med en kort smuttur til Copacabana
Følg Esthers Fredagsblog på Facebook
(Bloggens indhold er ikke sponsoreret/contents of the blog have not been sponsored)
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!