Så ryd dog op …
Det var noget, vores mødre sagde til os, da vi var børn – og som vi gentager til vore egne børn.
Men hvad med dig selv? Er du god til selv at få ryddet op?
Hvorfor blander hun sig nu i det?
Simpelthen fordi det kan betyde noget for vores velbefindende.
Hvis det roder udvendigt – roder det også indvendigt
Noget af et postulat – ja måske. Men prøv det lige af selv. Du har en kæmpe opvask stående efter et hyggeligt middagsselskab. Opvaskemaskinen virker ikke – eller også er den ikke-eksisterende (som hos mig).
Hvordan har du det, når du ser denne opvask? Er du fyldt med glæde og og ny energi? Eller træt og lad og energiforladt?
Og hvordan har du det så, når du har klaret opvasken – hvad enten det alligevel er lykkedes dig at få tingene i opvaskemaskinen – eller du har klaret opvasken i hånden?
Lettet – opløftet – energifyldt? Det kan godt være, at du så har noget andet, du skal tage dig af bagefter – men et skridt ad gangen.
Det gælder ikke kun opvask
Nej – det gælder også al anden oprydning og rengøring: Dynger af vasketøj – bunker af papirer – pulterkammer-rod (som er et kapitel for sig).
Inden det er klaret: Tungsind. Bagefter: Opløftet lettet stemning.
Depression, stress m.m.
For at vende tilbage til mit tidligere postulat: Hvis det roder udvendigt – roder det også indvendigt. Det er et faktum, at det absolut ikke er helbredende for en person, som f. eks. er deprimeret eller stressfyldt, hvis det roder i hjemmet. Problemet her er så, at hvis en person er deprimeret eller stresset, har han/hun heller ikke overskud til at tage sig af den slags. Dette kan så betyde, at det hele eskalerer: Rodet bliver værre – depressionen/stressen forværres. Det bider sig selv i halen.
Forebyggelse
Se ovenstående var et såkaldt “i værste fald” tilfælde, og det skal jo helst ikke komme så langt som det. Hvis det bliver så slemt, er det sådan set bare at håbe, at personen har nogle gode pårørende/ venner, som kan hjælpe med at klare i hvert fald det rent praktiske.
Men kan du mon selv forebygge, at dette sker? Jeg vil sige det sådan: Alt ting hjælper.
Feng Shui
Nu vil jeg ikke komme alt for meget ind på dette område, da jeg ikke er specialist. Men Feng shui handler i korte træk om at sørge for, at ens omgivelser energimæssigt er optimale – dvs. i harmoni og balance, så du selv har det bedst muligt og får flest mulige positive potentialer.
- Der er ryddet op alle synlige steder
- Der er ryddet op alle “usynlige” steder
- Der er taget hensyn til forskellige indretningsmæssige detaljer
De synlige steder
De er jo nemme nok at få øje på. Alt hvad du ser med det blotte øje. Er alt i harmoni og balance efter DIN mening? Se det er jo netop det, som er det vigtige her: Selvom det i ANDRES øjne roder i dit hjem – er det jo ikke sikkert, at DU synes, at det roder. Og det er jo det, det kommer an på. Trives du med masser af nips allevegne og bunker af dit og dat – så er det jo ikke rod for dig.
De usynlige steder
Her taler jeg f. eks. om skabe og pulterrum/kælderrum/loftsrum. Hvis du rydder op netop disse steder, som er ellers ikke er synlige – kan du ofte virkelig mærke, at det rykker indvendigt. Du kan føle, at du selv “kommer på plads” rent energimæssigt. Og selve processen med gradvist at få ryddet mere og mere op kan virke opløftende i sig selv.
Indretningsmæssige detaljer
Feng shui kører med nogle “systemer”, der bl. a. handler om, at en bolig er delt op i en såkaldt bagua – med felter/områder for forskellige livsområder (f. eks. parforhold, rigdom, karriere osv.). På de enkelte områder kan man så tilføre genstande/farver for at forstærke energien.
Der er forskellige Feng Shui systemer, så prøv at google lidt selv, og se, hvad du synes passer til dig.
Vi er alle forskellige
Den gang mine børn var små, havde jeg nogle gange besøg af nogle veninder, som var vildt forargede over, at jeg lod mine børn rode på deres værelser. Jeg prøvede at forklare dem, at mine børns værelser var deres egne “huler”, så de måtte selv bestemme. Se dette betød ikke, at de aldrig fik ryddet op – for ind i mellem tog vi en ordenligt omgang og fik ryddet op i fællesskab. Så gjorde vi det til en leg i stedet for. Og jo – de fik også gjort rent 🙂
Vi må acceptere hinanden
Og sådan kan mange voksne også have det. Ligesom andre kan have det sådan, at de er nødt til at have det fuldstændig perfekt hele tiden.
Husk nu det: Vi har alle lov til at have vores forskellighed. Alt er ok.
Hvordan er jeg selv? Jeg elsker orden – men jeg har det ofte med at komme til at lægge nogle ting et forkert sted “bare lige et øjeblik”. Og ja – det kan dreje sig om mange forskellige ting – og så roder det pludselig. Så tro mig: jeg taler af erfaring. 🙂
Skal du til at rydde op nu – eller?
Hav en fantastisk weekend – Livet venter på dig!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og vær sikker på at få alle mine blog-indlæg.
Følg Esthers Fredagsblog på Facebook
IKKE SPONSORERET
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!